Menu
ANNONSER

Nyhet: Viveca Stens succéböcker Åremorden blir serie på Viaplay

Foto: Niclas Vestefjell, pressbild Bokförlaget Forum

Deckarförfattaren Vivecas Stens succéböcker Åremorden blir nu en ny Viaplay-serie med samma namn. Inspelningen påbörjas under våren 2023 i Åre och premiären beräknas till hösten 2024.

Åremorden är en kriminalserie om ett svenskt semesterparadis med vidunderligt vacker men potentiellt livsfarlig natur. Serien utspelar sig i den jämtländska fjällvärlden där den lokala polisenheten kämpar med knappa resurser för att lösa grova brott. Naturen är hisnande vacker men oförsonligt vild och låter sig inte tämjas trots skidliftar och toppstugor. Här möter vi vanliga människor som kämpar för överlevnad i extraordinära situationer. 

Serien är baserad på Viveca Stens böcker om de två poliserna Daniel Lindskog och Hanna Ahlander. Hanna lever för sitt jobb på citypolisen i Stockholm och när hon blir avstängd från sitt jobb och dumpad av sin sambo rasar hela hennes värld samman. Arbetslös, bostadslös och pank tar hon sin tillflykt till systerns semesterbostad i Åre. Men när en ung kvinna försvinner under Lucianatten kan hon inte låta bli att börja nysta i fallet. Med en tuff familjesituation och en underbemannad polisstation tvingas lokalpolisen Daniel Lindskog motvilligt ta hjälp av Hanna. Men den stora frågan är om de kan lita på varandra?

– Jag är så glad över att mina nya favoritkaraktärer Hanna och Daniel har tagit sig in i läsarnas hjärtan. Att det nu blir en serie på Viaplay känns otroligt roligt! När jag började skriva böckerna våren 2020, som ett resultat av att bli kvar i Åre under Corona-pandemin, vågade jag inte föreställa mig att böckerna så snart skulle komma till liv även på vita duken. Jag hoppas och tror att Åremorden ska bli en lika framgångsrik tv-serie som Morden i Sandhamn och ser särskilt fram emot att medverka som exekutiv producent, säger Viveca Sten.

Serien i sex episoder á 45 minuter baseras på Viveca Stens två första böcker om Åremorden; Offermakaren och Dalskuggan. Bokserien lanserades 2020 på Bokförlaget Forum och den tredje boken Botgöraren har nyligen kommit ut. Viveca Sten har även tidigare rönt stora framgångar med sin bokserie Morden i Sandhamn, som också blivit filmatiserad i flera säsonger och setts av närmare 100 miljoner tittare globalt. Bokserierna Morden i Sandhamn och Åremorden har tillsammans sålts i över 7,5 miljoner exemplar över hela världen och ligger i topp på internationella bästsäljarlistor, senast på förstaplatsen i Tyskland.

Åremorden beräknas ha premiär på Viaplay under hösten 2024.

ANNONSER
ANNONSER