Menu
ANNONSER

Nyhet: Nu byggs efterlängtad aktivitetshall i centrala Åre

Pressmeddelande från Åre Sweden

 

Bygget av en 3 300 kvadratmeter stor aktivitetshall för en rad olika aktiviteter sätts nu igång i Åre. När den står klar nästa höst kommer anläggningen med en takhöjd på 15 meter att inrymma trampoliner, foampits, olika typer av klätterväggar och mycket annat. Visionen om en aktivitetshall har det jobbats med länge i Åre och satsningen kommer att bredda och stärka orten som både året-runt-destination och plats att leva på.

 

– Åres destinationsbolag har under flera år arbetat med att ge gäster i Åre och Åre kommuns invånare en plats för nya inomhusaktiviteter. Det är nu klart med fastighetsinvesterare och operatör, alla avtal är påskrivna och vi är redo för att bygga aktivitetshallen. Vi tror att den här anläggningen kommer att bli en stark reseanledning i sig alla delar av året, samtidigt som den ger Åres ungdomar nya träningsmöjligheter vilket är mycket glädjande, säger Håkan Hansson, projektledare och ordförande för Åre Destination.

 

Hoppa med skidor och klättra på väggarna
Den 3 300 kvadratmeter stora anläggningen kommer att ha ett särskilt fokus på actionsporter och bredda Åres aktivitetsutbud för både gäster och boende i byn. Hallen kommer kunna möta det stora intresset för hoppträning som finns bland många skid- och snowboardåkare från nybörjare till elitnivå. Här får besökarna till exempel möjlighet att träna in nya trick med skidor. Flera nivåer av klättring kommer även kunna erbjudas.

 

Invigning hösten 2020
Bygget startar redan i höst och ska vara klart om ett år, hösten 2020. Totalt väntas anläggningen rekrytera åtta till tio årsarbetstillfällen. Anläggningen byggs i centrala Åre vid bron över till Holiday Club, en plats som redan är ett aktivitetsnav under sommarhalvåret med bryggor, skateramp och badstrand. Bolaget JumpYard kommer att driva hallen som blir deras sjätte anläggning i Sverige.

 

– Den aktiva livsstil som präglar Åre tillsammans med många besökare under året gör att vi ser stora möjligheter här. Åre är Sveriges actionsporthuvudstad och det är därför vi har valt att etablera oss här, säger Pelle Möller ägare och vd för JumpYard.

 

 

Gemensam investering
Den totala investeringen uppgår till 60 miljoner varav Regionförbundet Jämtlands län bidrar med ett investeringsstöd på 12,5 miljoner. Bakom den formella bygglovsansökan står fastighetsföretaget PE Invest som bygger och även kommer äga fastigheten.

 

– Vi har känt ett starkt stöd från Åre Destination, Regionförbundet Jämtlands Län och Åre Kommun genom hela processen. Jag är oerhört glad över att detta projekt nu blir av. Åre är en ort som växer kraftigt, har stark entreprenörsanda och visat stor öppenhet för nya aktörer, säger Pierre Eklund från PE Invest.

 

– Från vårt håll är vi väldigt glada över att välkomna JumpYard till Åre, en stark aktör som arbetar med ledorden fysisk aktivitet och glädje i allt från familjeaktiviteter till elitträning, säger Therese Sjölundh, VD för Åre Destination.

 

JumpYard Åre – Powered by Jämtkraft
Förutom Regionförbundet Jämtlands läns investering har det regionala energibolaget Jämtkraft tecknat ett 12-årigt avtal om 7 miljoner kronor. Anläggningen kommer att heta JumpYard Åre – Powered by Jämtkraft.

 

– Jämtkraft vill och ska bidra till samhällsutveckling och företagsamhet, kort och gott att medverka till att Jämtland Härjedalen ökar som attraktiv region. Det som är bra för Jämtland är bra för Jämtkraft. Att stötta den här anläggningen, som breddar aktivitetsmöjligheterna för såväl kommuninvånare som gäster, är ett sätt att göra det på, säger Erik Brandsma vd Jämtkraft.

 

Nästa steg är markarbeten som förväntas komma igång de närmsta veckorna och den lokala entreprenören Brattlands Åkeri har fått uppdraget.

 

 

Kontakter:
Håkan Hansson, styrelseordförande Åre Destination
hakan@hansonmanagement.se
070-559 00 59

 

Pelle Möller, VD, medgrundare och delägare Jump Yard
pelle@jumpyard.se
070-426 82 62

 

Karin Stolt Halvarsson, kommunikationschef Jämtkraft
karinstolthalvarsson@jamtkraft.se
076-828 20 07

 

Therese Sjölundh, VD Åre Destination
therese@aredestination.com
070-347 86 87

 

Publicerat av Niclas Vestefjell
ANNONSER
ANNONSER