Menu
ANNONSER

Nyhet: Årefjällsloppet flyttar målet till Åre torg

Årefjällsloppet har etablerat sig som ett återkommande och välkommet längdåkningsevent på vårkanten i Åre. Den 1-2 april är det dags igen och under de två dagarna körs fyra olika distanser samt ett världsrekordförsök (längsta sträcka på 24 h). En rolig nyhet inför årets lopp är att målgången kommer ske på Åre torg (tidigare på Åresjön).

På Årefjällsloppets Facebooksida hittar vi följande citat från banchefen, Latti Östlund;

 ”Vi är otroligt glada att vi nu, efter flera års jobb, lyckats få Årefjällsloppets målgång till Åre Torg. När vi skapade loppet var visionen att ha målgången på torget för att ge alla deltagare den unika atmosfären som Åre Torg har, det är det pulserande hjärtat i Åre. Vi vill samtidigt tacka alla näringsidkare och myndigheter som varit väldigt positiva i processen!

Efter ett par bekymmersamma år ur ett snöperspektiv, har vi denna vinter helt andra förutsättningar. Vi har preparerat hela bansträckningen och ser fram emot en fantastisk påskhelg med underbar skidåkning 1-2 April.”

Den längsta distansen (65 km) körs lördag 2:a april med start i Vålådalen kl 9:00. Loppet är finalen i långloppens Världsmästerskap – Visma Ski Classics – och direktsänds i ett stort antal länder. I Sverige är det TV4/TV12 som har sändningsrättigheterna.

Vi vågar nog utlova feststämning på torget i början av april. Missa inte!

All info om de olika loppen finns på arefjallsloppet.se

Detta inlägg presenteras i samarbete med SWEARE

sweare_banner_bred_1500px

 

ANNONSER
ANNONSER