Menu
ANNONSER

ÅRE STORIES – EP 3

Johanna Nygård har gjort sig ett namn som grundare och VD för outdoorbyrån Systrar i bergen. Nu profilerar hon sig starkt även på egen hand som skidguide, entreprenör och kommunikatör under varumärket modigajohanna. I sociala medier inspirerar hon sina följare med genomtänkta texter, bilder, klipp och stories – ofta på temat att våga drömma stort. Vi mötte upp en krispig dag i januari för en fotosession och lite snack uppe på Skutan.

Om man har lite koll på Johanna inser man snabbt att hennes schema är synnerligen späckat. Hon har helt enkelt mycket på gång. Under våren väntar flertalet egna kurser som skidinstruktör och guide i och runt Åre samt grupp- och företagsresor med Systrar i bergen runtom i Europa.
– Skidsäsongen sträcker sig ända till 20 maj i år, därefter ser vi fram emot sommarsäsongen, säger Johanna.

Förra året lämnade du storstadslivet med fast jobb för ett liv i Åre och fullt fokus på ditt eget entreprenörskap. Har du något råd till dom som drömmer i samma banor men inte riktigt vågar ta steget?
– Sluta tvivla och flytta. Tänk inte på vad som är det värsta som kan hända, tänk på vad det bästa är som kan hända.

Det är vintersäsong i Åre, men du får välja månad, aktivitet, väder samt tid på dagen, vad gör du?
– Mars och självklart skidor! Ljuset har återvänt, solen värmer och snön är fortfarande kall för fina åk. Topptur i Storulvån eller offpist direkt från Åreskutan. Att få se en brinnande solupp- eller nedgång gör mig lycklig.

När snön har smält bort då, och vi har vår fantastiska barmarkssäsong. Du har samma valfrihet en ledig dag, vad blir det då?
– Tidigare hade mitt självklara svar varit en springtur längs en stig med milsvidd utsikt över Ottsjö. I sommar svarar jag klättring utomhus i september. Höstens färger i Åre är magi och luften är krispigt ren och stärkande. Förhoppningsvis värmer fortfarande solens strålar klippan eller bergsväggen.

Och till sist, en enda rekommendation, precis vad som helst, till någon som besöker byn för första gången.
-När jag skadade knät i våras så blev jag bunden till kryckor. Att då och då få skjuts upp till Copperhill för att kunna njuta av den fantastiska utsikten över Åre by och Åreskutan fyllde mig med så mycket energi och drömmar. Det är så otroligt vackert att bara ta in hela Åre!

Stort tack till Johanna! Och om ni inte redan följer henne, klicka in på @modigajohanna nu. Hon ÄR inspiration.

ANNONSER
ANNONSER