Menu
ANNONSER

Nyhet: Säsongen startar på allvar – Ski Test Weekend nu i helgen

Foto: SkiStar, pressbild

Nu i helgen är det dags för vinterns första event – över 50 varumärken finns representerade under årets Ski Test Weekend! Dessutom öppnar ett flertal liftar och nedfarter utöver de som varit öppna några veckor. Hitta aktuell info om vad som är öppet/öppnar här.

Pressmeddelande från SkiStar

SkiStar Åre, som redan har öppnat för skidsäsongen, bjuder nu in till en av tidernas bästa skidtestarhelger. Med ett imponerande snödjup på mellan 60-70 cm i terrängen utökas antalet öppna pister och liftar. Det som verkligen sticker ut är att skid- och snowboardparken, SkiStar Snow Park svart och röd nivå inklusive Garden, öppnas upp – något som aldrig tidigare har hänt så tidigt på säsongen.

– Vi har haft väldigt gynnsamma temperaturer som varit idealiska för snöproduktion i kombination med snöfall. Det är fantastiskt att kunna erbjuda möjligheten att testa utrustning i en variation av pister och i SkiStar Snow Park redan nu, säger Sebastian Thomasson, destinationschef SkiStar Åre.

Åres skidtestarhelg, som äger rum 7-10 december, ger skidentusiaster möjlighet att helt kostnadsfritt testa produkter från över 50 välkända varumärken. Det ges chans att uppleva det allra senaste inom skid- och snowboardutrustning och jämföra olika märken och modeller. Oavsett om man är nybörjare eller erfaren åkare finns det något för alla att prova på.

– Skidtestarhelgen är en tradition för många gäster som återvänder varje år. Förutom skidåkningen är det också en helg då portarna till restaurang och nöjesliv öppnas på allvar. Det finns verkligen något för alla smaker, vilket gör skidtestarhelgen till en perfekt möjlighet att kombinera skidåkning med god mat och ta del av nöjeslivet hos oss, avslutar Sebastian Thomasson, destinationschef SkiStar Åre.

Nära Åre by i Bräckeområdet ligger SkiStar Snow Park Åre. Här finns en blå (ej öppen ännu), en röd och en svart linje samt mängder av hopp, rails och features. Längst ned i området mot Bräckeliften ligger det belysta parkområdet ”Garden”.

Den 7 december startar SkiStars skidbuss i Åre för säsongen. Med skidbussen tar man sig smidigt mellan stugan och backen, eller mellan skidområdena. Bussen är gratis för alla med giltigt SkiPass. Här finns tidtabell.

ANNONSER
ANNONSER