Menu
ANNONSER

Nyheter inför sommaren i Åre!

Foto: Arkivbild, sommaren 2021

Pressmeddelande från SkiStar inför sommarsäsongen (nedkortat – läs hela här)

Åre, som har en av Europas populäraste Bike Parks med förstklassig downhillcykling samt gott om rolig och lättillgänglig trailcykling för alla, maxar cykelupplevelserna med nya och utvecklade trailleder, samtidigt som fler kan njuta av Åres vidunderliga utsikt och fjällmiljö med Åreskutan 360.

Njut av Åreskutans alla vyer som nu blir ännu mer lättillgängligt för fler med Åreskutan 360, en fortsättning av utsiktsplatsen vid Kabinbanans topp: en cirka 300 meter lång slinga med trall/ramper för utsiktsvandring färdigställs. Tillgängligt för både barnvagnar och rullstolar som gör det enklare för barn och äldre att komma upp och få en fin 360-graders vy över Åreskutans topp.

I Åre Bike Park Downhill blir den blå hoppleden Cobra 1,8 kilometer längre samt uppgradering och modernisering av Shimanoleden. Dessutom finns nya Stjärnliften i år som är en helt nyutvecklad cykellift som är byggd för att kunna ta fler cyklar än tidigare. I Åre Bike Park Trail Björnen blir det två nya leder, Järnet (blå) 0,6 km, Hackan (röd) 0,8 km samt en ny hoppsektion, en led med hopp ca 150 meter lång. Besöker du Åre Björnen så är även en nyhet att Gamla Fröåvägen från Björnen till Fröå Gruva förbi Fröåtjärn har rustats upp för att bli en tillgänglig led där alla ska kunna ta sig fram till fots eller med cykel. Utefter vägen har även grillplatserna vid tjärnens strand restaurerats.

Klätterparken i Åre Björnen får en ny bana samt trädklättring öppnar upp; där du med hjälp av sele och avsatser klättrar uppför träd utifrån din egen förmåga.

Vandring är en populär sommaraktivitet där liftarna kan ta dig en bit på vägen. Åres kanske mest populära vandringsled Totthummeln runt, har till sommaren restaurerats med varm hand för att minska slitaget på naturen runt omkring. Leden har fått portaler med svängdörrar för att visa att den enbart är för vandring.

Inget sommarbesök i Åre utan ett dopp i Åresjön? Området Åre strand och marina har genomgått en upprustning successivt under ett par års tid och är nu i fin form inför sommaren. Utmed strandpromenaden finns badbrygga, solbänkar, grillar, utegym, kajakomat, standcafé och mycket mer.

Sommaren är också högsäsong för evenemang och i Åre är det i juli är det all time high för evenemang i Åre, då gästas byn av O-Ringen, seglingstävlingen SM i Tvåkrona såväl som klassikerna Åre Bike Festival, Fjällmaraton och Åre Golfvecka med flera. Alla evenemang i Åre

Öppettider
I Åre är sommar- och höstsäsongen igång 9 juni–4 november. Alla öppettider hittar du här

ANNONSER
ANNONSER