Menu
ANNONSER

Nyhet/tips: Äventyrstävling för familjer och kompisgäng i helgen!

I helgen är det dags för Järv Äventyr i Åre – äventyrstävlingen för familjer och kompisgäng med fokus på glädje, samarbete och gemenskap! Tävlingen genomförs under fredag och lördag med start- och målområde vid Skidcenter i Åre Björnen.

Läs hela pressmeddelandet från arrangörerna nedan

Foto: Pressbild, Järv Äventyr

Glöm marathon-sträckor och blodsmak i munnen, hos Järv Äventyr är fokus glädje, samarbete och gemenskap. Inspirerat av Wild kids och Mästarnas Mästare har Järv Äventyr skapat ett helt nytt äventyrkoncept som genomförs i lag och kallas Äventyrstävlingar. SkiStar uppmärksammade det nya konceptet redan när Järv Äventyr startades 2021 och samarbetar nu med Järv Äventyr på tre destinationer i Sverige. Nästa helg 12-13 aug körs Järv Åre och drygt 100 deltagare är anmälda och det går fortfarande att hänga på…

När Järv Äventyr startade för drygt ett år sedan hade de målet klart för sig – att sänka tröskeln till ett aktivt friluftsliv. En äventyrstävling som genomförs i lag tillsammans med andra, där grundreceptet är glädje, gemenskap, utmaning och att ge minnen för livet. 

– Tävlingar och lopp som utmanar pannbenet finns det i överflöd. Att prata längsta sträckan, höjdmeter eller hårdaste utmaningen känns passé. Vi vill få vanliga motionärer och aktiva familjer att uppleva glädjen när de tillsammans korsar mållinjen. Alla som varit med och lärt sitt barn att cykla, simma eller åka skidor, känner igen lyckoruset att tillsammans med sitt barn ha klarat av en utmaning. Det är den grundkänslan vi vill skapa med Järv Äventyr!  säger Jonas Svengård, Event manager på Järv Äventyr. 

Vandring i naturen och på fjället har fullkomligt exploderat senaste åren. En trend som Järv Äventyr hämtat inspiration ifrån. Men man har även adderat andra utmaningar som kommer med jämna mellanrum längs vägen, för att motivera trötta ben. Fysisk aktivitet varvas med hjärnstarka uppgifter. Perfekt för både kropp och knopp! 

Utmaningar inspirerade av Wild Kids och Mästarnas Mästare 
Alla äventyrstävlingar har uppdrag som en del av konceptet. Uppdragen tar Järv Äventyr fram genom att inspireras av TV-programmen Wild Kids, Mästarna Mästare, Sverige möter Norge och gör om så att alla måste vara med och bidra som ett lag. 

– Vi har valt bort det mest fysiskt krävande och fokuserar mer på klurigheter, allra helst ska barnen klara av uppdragen bättre än sina föräldrar. Tävlingarna riktar sig till alla, vanliga motionärer och familjer, även hundar är välkomna, säger Henrik Fredriksson, VD på Järv Äventyr. 

SkiStar uppmärksammade äventyrskonceptet direkt 
När Järv Äventyr presenterade sin idé om det nya konceptet var SkiStar snabba med att dra igång ett samarbete, och redan förra sommaren körde Järv Äventyr i Åre och Sälen. Det finns alltid två klasser, en klass anpassad för kompisgäng och en för familjer, vissa destinationer finns en junior-klass för små barn och lagen består av 2-5 deltagare. 

– Järv Äventyrs koncept riktar sig till vanliga motionärer och passar SkiStar Sports & Adventures perfekt. Det är en fantastisk möjlighet att inspirera till en aktiv semester i fjällen under barmarkssäsongen, säger Fredrik Rydén, koncept- och eventchef på SkiStar. 

Så funkar Järv Åre 12-13 augusti 
Järv Åre är ett 2-dagars aktivt fjälläventyr där laget ska ta sig fram till fots ena dagen och med mountainbike andra dagen så fort man kan och vill. Utmed färden ska laget utföra ca 10 uppdrag ioch leta efter ett antal gömda skattkistor. Alla i laget måste hänga ihop och uppdragen görs tillsammans, det blir en perfekt paus för att samla energi. 

Startgruppen Järv Kompis vänder sig till kompisgäng och familjer med tonårsbarn, rekommenderad yngsta ålder är 14 år. Totala sträckan är ca 15 km per dag. 

Startgruppen Järv Familj vänder sig till familjer, rekommenderad yngsta ålder är 7 år. Totala sträckan är ca 10 km per dag. 

Mer info finns på jarvaventyr.se/destination/are

ANNONSER
ANNONSER