Menu
ANNONSER

Nyhet: Åre laddar för en supersommar!

Fotograf i Åre Niclas Vestefjell

SkiStar skickade nyligen ut ett pressmeddelande med info om den kommande sommarsäsongen (börjar officiellt nästa helg, den 3 juni). Nedan hittar ni merparten av innehållet. Mycket sommarpepp!

SkiStar Åre – Pressmeddelande – maj 2022
Snart är sommarsäsongen här och Åre är redo för ännu en sommar med många besökare och flera nya aktiviteter och evenemang inom ramen för bland annat satsningen SkiStar Sports & Adventures. Här är hela listan över allt du kan göra och behöver veta inför en minnesvärd fjällupplevelse i sommar.

Efter en väldigt bra och snörik vinter så läggs det just nu extra mycket energi på att få klart cykellederna i Åre Bike Park, så att de är redo vid öppningen den 3 juni. Intresset för en aktiv semester ökar och där är cyklingen en naturlig del. Därför är Åre Bike Park öppen hela vägen fram till 2 oktober. I år möts gästerna bland annat av en ombyggd och förbättrad grön led Serpentinen som startar från toppen av VM6:an. I samband med ombyggnationen har det också skapats en ny blå led Vinkelvolten och en ny röd led Flemming Fartland. De nya lederna kommer innebära bättre flyt i cyklingen oberoende vilken nivå man håller som cyklist. Under våra absoluta högsäsongsveckor, vecka 29-31 kommer liftarna hålla extra öppet varje dag. Öppettider dessa veckor är kl 10-17. Här finns all info om öppna liftar, cykelkartor mm.

Trailområdet av Åre Bike Park i Björnen fortsätter även det att utvecklas. Förra årets trailsuccé Graniten har fått en uphilled Stånggången bredvid sig. Den nya leden är 1,2 km lång och gör att cyklister kan ligga och ”loopa” Graniten och Stånggången utan att behöva ta sig till Björnen.

I anslutning till Åre Bike Park i Björnen finns förra årets nyhet och aktivitetssuccé, SkiStars Klätterpark. Här byggt det just nu en helt ny startplats med tillhörande tre blå klätterleder. De nya klätterlederna kompletterar de befintliga lederna på ett bra sätt då de är lite lägre än de befintliga.

För de lite äldre ungdomarna så erbjuds ett helt nytt camp till sommaren, SkiStar Teen Camp Bike Downhill. Teen Camp Bike DH riktar sig till de som är lite extra nyfikna på att testa på eller utveckla sin downhillcykling. Sedan tidigare finns också SkiStar Teen Camp Bike, Learn to ride – grupplektion för dig som är nyfiken på Downhill samt Privat cykelguide – finns också för den som vill ha en privatlektion i Downhill.

Även vandrarna på Åreskutan får ta del av nyheter till sommaren. Uppe vid bergsstationen på kabin byggs en helt ny utsiktsplats, med tillhörande tillgänglighetsanpassad slinga som gör det enklare för personer med funktionsnedsättning att ta del av utsikten från fjället.

Förutom att Åre Bike Parks öppettider har förlängs så är äntligen alla evenemang tillbaka på riktigt efter pandemin. Eventsäsongen tjuvstartar redan innan liftarna öppnar den 3 juni med Workout Åre 27-29 maj som i år kommer hålla till på Copperhill Mountain Lodge.

Här hittar du alla evenemang i Åre i sommar.

Andra stora nyheter i Åre by är den 210 meter långa asfaltspumptracken som hade smygpremiär förra hösten som bland andra Åre Bergcyklister ligger bakom. Men som nu står klar att användas direkt från start. Pumptracken ligger vid alpina nationalarenan. Under Åre Bike Festival 6-10 juli kommer det arrangeras VM i Pumptrack på platsen.

Även marinan väster om Holiday Club får sig ett lyft till sommaren och intill marinan ligger den nyöppnade Skateparken som även den hade smygpremiär under förra hösten. Här finns även Kayakomat; Premiär 23 juni, öppet dygnet runt för uthyrning av kajaker.

Mer om SkiStar Åre sommar.

Åre Destination

ANNONSER
ANNONSER