Menu
ANNONSER

Nyhet: Åre öppnar nästa helg!

Fotograf i Åre Niclas Vestefjell

Vi behövde inte vänta länge på fler positiva nyheter! Alldeles nyss (fredag fm.) meddelade SkiStar att Åre öppnar de första liftarna/nedfarterna redan nästa helg, den 3 december! Så nu börjar vi nedräkningen. 7 dagar kvar!

Nyhet från SkiStar nedan:

Kylan biter tag i skandinaviska fjällvärlden under den kommande veckan, vilket är särskilt gynnsamt för möjligheten att producera snö och skapa goda förutsättningar för bra alpin skidåkning. Vintern är här för att stanna och den 3 december slår både Lindvallen i Sälen och Åre upp portarna till årets vintersäsong.

-Den senaste tidens kyla och även natursnö gör att vi har goda förutsättningar och bra underlag att äntligen öppna upp delar av Åres skidsystem till nästa helg. I dagsläget har vi glädjande 40 cm snödjup redan tack vare den senaste tidens nederbörd i form av snö. Jag är väldigt hoppfull inför säsongen och ser fram emot att återigen välkomna alla gäster till magiska Åre och att erbjuda trygga, säkra och minnesvärda fjällupplevelser, säger Sebastian Thomasson, destinationschef för SkiStar Åre.

Från och med den 3 december öppnar SkiStar Åre VM:8an samt nedfarterna Gästrappet, Lundsrappet, Rödkulleleden och Långsvängen. Under helgen 3-5 december håller även Rödhakeliften och Rödhaken öppet.

Läs hela pressmeddelandet här.

Publicerat av Niclas Vestefjell
ANNONSER
ANNONSER