Menu
ANNONSER

Tips: Jobba i Åre i vinter – nu rekryterar SkiStar

Fotograf i Åre Niclas Vestefjell

Har du funderat på att jobba i Åre kommande vinter? Många arbetsgivare har redan startat sina rekryteringsprocesser och den största av dem alla – SkiStar – håller öppet sin digitala rekryteringsplattform 1-20 september. Se hela pressmeddelandet och länk nedan. Lycka till!

Pressmeddelande, 1 september 2021

Snart är det vinter igen och vintersäsongen innebär tusentals jobb i fjällen där 2 200 säsongsjobb ska tillsättas hos semesterarrangören SkiStar. Totalt 12 000 unga i åldrarna 18–24 år har fått jobb hos SkiStar under de senaste 11 åren.

Att välja en karriär efter gymnasiet och att ge sig ut i arbetslivet är en utmaning för många. Ett säsongsarbete kan vara ett bra tillfälle att prova på serviceyrket och för många är det en första möjlighet på arbetsmarknaden. Att fler och fler har fått upp ögonen för fördelarna med ett säsongsarbete bekräftas av SkiStar som ser ett stort intresse varje år under hösten när rekryteringsprocessen öppnar upp.

– Tidigare år har vi fått runt 3 000 nya ansökningar, och intresset för att arbeta på våra destinationer har ökat stadigt. Det är roligt att det fortsätter och det är alltid lika spännande när vi drar igång rekryteringen som idag, säger Camilla Sundqvist, HR -chef på SkiStar.

Totalt kommer tusentals tjänster att tillsättas på SkiStars destinationer till vintersäsongen och av tidigare erfarenhet så lär inte ansökningarna dröja. Tidigare säsongsanställda kommer förhoppningsvis också att utgöra en stor andel av de som söker även denna vinter.

– Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien är våra anställda den största tillgången för att ge våra gäster minnesvärda fjällupplevelser. Trenden de senaste åren visar att många vill komma tillbaka till oss och arbeta på våra destinationer, vilket naturligtvis är ett bevis på ett stort förtroende för oss som arbetsgivare. Detta bekräftar till stor del att vårt fokus på våra medarbetare, gemenskapen, arbetsmiljön och att de kan utvecklas i vår organisation är något de uppskattar, avslutar Sundqvist.

Digital rekryteringsprocess
Förra året användes en digital lösning för rekryteringsprocessen för första gången, som även kommer att användas i år. Under hela ansökningsperioden 1-20 september kan de som är intresserade registrera sin ansökan på SkiStars portal. När ansökningstiden är över granskas alla ansökningar och ett urval görs av de som överensstämmer med de tjänster som har utannonserats och de kriterier som ställts. Därefter genomförs intervjuer och i år kommer de troligen att genomföras mellan 7-15 oktober.

Covid-19
Med anledning av covid-19-pandemin vidtar SkiStar alla försiktighetsåtgärder både i rekryteringsprocessen och inför den kommande vintersäsongen och följer de gällande riktlinjerna från myndigheterna. Vi förbereder oss för att upprätthålla smittskyddsåtgärder och tar med oss goda erfarenheter från tidigare säsonger och fokuserar på att underlätta ett säkert och säkert besök för alla våra gäster och medarbetare.

Fakta
– SkiStar öppnar rekryteringsportalen för årets vintersäsong den 1 september.

– Portalen öppen för alla som vill ansöka under perioden 1-20 september.

– Varje år får SkiStar över 3 000 ansökningar och cirka 700 nya säsongstjänster kommer att tillsättas för årets vintersäsong.

– Tjänsterna fördelas på över 80 olika befattningar. Se alla de olika positionerna här: skistar.com/sv/rekrytering

ANNONSER
ANNONSER