Menu
ANNONSER

Nyhet: Åre öppnar 18 december!

Foto: Niclas Vestefjell Photography, arkivbild

Alldeles nyss (tisdag eftermiddag) kom pressmeddelandet från SkiStar som vi väntat på – Skidsystemet i Åre öppnar den 18 december. Äntligen!

Pressmeddelandet i sin helhet följer nedan:

SkiStar är redo för en coronaanpassad vintersäsong: Öppnar samtliga destinationer innan jul

SkiStar Hemsedal var först ut att berätta att destinationen öppnar för skidåkning 11 december tillsammans med SkiStar Trysil och nu står det även klart att SkiStar Åre, Sälen och Vemdalen öppnar under vecka 51*. Efter en intensiv höst med en tät dialog och flertalet samrådsmöten med lokala och nationella aktörer inom såväl vården och räddningstjänsten som med näringen genom destinationsbolagen och branschorganisationerna i Sverige och Norge inför SkiStar flertalet försiktighetsåtgärder. Syftet är att kunna erbjuda en trygg och säker vistelse i vinter med omtanke för gäster och medarbetare. De senaste veckorna har dessutom snöproduktionen gått för högtryck och tillsammans med en hel del natursnö som fallit de senaste dagarna och kallare temperaturer är skidorterna redo att öppna upp för alla skidsugna gäster.

-Det är väldigt glädjande att snöförhållandena är så pass goda att vi äntligen kan öppna upp vintersäsongen och välkomna alla gäster till oss. Vi har infört en rad försiktighetsåtgärder för att göra det tryggt och smidigt för dig som gäst hos oss i alltifrån liftkön och värmestugan till när du checkar in digitalt på ditt boende eller laddar på ditt SkiPass. Det är också oerhört viktigt att vi alla hjälps åt att följa försiktighetsåtgärderna från oss och myndigheternas rekommendationer då individen också har ett stort ansvar, säger Niclas Sjögren Berg, operationell direktör för SkiStar AB.

Att vara ute i friska luften och åka skidor är bra för folkhälsan och människors välmående och hos SkiStar är dessutom 84% av liftarna i öppen fjällmiljö. Många av SkiStars gäster kommer även med egen bil och bor i stuga eller lägenhet tillsammans med familj och vänner vilket är positivt för att underlätta för gästerna att hålla en fysisk distans till andra utanför sitt eget sociala umgänge. Dessutom rekommenderas gästerna att förboka SkiPass, skidhyra och skidskola i förväg för att undvika onödiga köer och fysiska kontakter.

-Det blir en annorlunda säsong i år men vi tar ansvar och har gjort allt vi kan för att anpassa oss till situationen och följer utvecklingen noga och inte minst myndigheternas rekommendationer. Högsta prioritet denna säsong är att våra gäster och medarbetare kan erbjudas en trygg och säker miljö i kombination med minnesvärda fjällupplevelser och bra skidåkning. Vi välkomnar våra gäster att semestra hos oss i fjällen i vinter men man kan inte ta semester från att följa coronarestriktionerna, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.

* I Sverige öppnar:

SkiStar i Åre 18 december i samtliga skidområden

Skistar Sälen 14 december

SkiStar Vemdalen 14 december.

Exakta öppettider och backar som öppnar kommer att uppdateras löpande på skistar.com

Hammarbybacken i Stockholm öppnar när det går att erbjuda bra skidåkning då snö och kyla kommer till huvudstaden och inte minst när snökanonerna kan gå för fullt. Som tidigare meddelats så kommer SkiStar i St. Johann i Österrike efter regeringsbeslut att öppna liftarna med begränsad kapacitet den 24 december men hotell och restauranger är stängda till 7 januari.

Exempel på försiktighetsåtgärder som SkiStar genomför med anledning av covid-19:

-Anpassade kösystem: Särskilda rutiner kommer att gälla för att optimera flöden, minska kontakterna mellan åkare och öka avståndet och därmed säkerheten, bland annat införs uppmaningen att hålla en stavlängds avstånd i liftkön.

-Ökat utrymme i värmestugor: Värmestugor kommer att ta emot färre gäster och värdar kommer att finnas på plats för att guida gästerna rätt. Fler ytor i form av tält kommer också att erbjudas och SkiStars samarbetspartner Löfbergs kommer att erbjuda uthyrning av picknick-ryggsäckar i Sälen och Åre.

-Verksamheter flyttas utomhus: Exempelvis all skidskoleverksamhet kommer att ske utomhus.

-Hemleverans: För att ytterligare minska fysiska kontakter kommer SkiStar i Sälen – norra Europas största skidområde där SkiStar förmedlar 14 500 bäddar – att erbjuda hemkörning av hyrd skidutrustning till boendet. I Åre och Sälen har SkiStar ett samarbete med Coop där SkiStars gäster kan beställa mat online med ett specialerbjudande. Matkassarna hämtas upp enkelt och tryggt i anslutning till butiken och tas med till boendet vid ankomst.

-Kontaktlös hantering av SkiPass, digital incheckning till boende och viktiga funktioner i SkiStar-appen: SkiPass kan du enkelt ladda med mobilen och 80% av alla SkiStars boenden erbjuder fr o m denna säsong digital in- och utcheckning. I SkiStar-appen kan du även ta del av när det t ex är minst folk i liften, boka bord till restaurangerna och få information om när det är minst folk i mataffären. Dessutom erbjuds ett digitalt kösystem för skiduthyrning.

-Flexibla avbokningsregler: Gäster erbjuds flexibla avbokningsregler för att öka tryggheten genom SkiStars avboknings- och ombokningsförsäkring. SkiPass, skidskola och skidhyra kan alltid av- och ombokas fram till dagen innan ankomst/första giltighetsdag.

-Särskilda rutiner för personal: Särskilda rutiner införs. Det gäller allt ifrån personalboenden inkl karantänsboenden vid sjukdom till särskilda utbildningsinsatser för personalen till hur medarbetare som jobbar tillsammans ska samverka.

-Stanna hemma om du är sjuk: Gästen uppmanas att inte åka till fjällen om man har förkylningssymtom och skulle man bli sjuk på plats behöver man ha en plan i förväg för hur man tar sig hem på ett säkert sätt.

Alla SkiStars försiktighetsåtgärder hittar du på skistar.com/corona

På SkiStars Youtube-kanal hittar du flera filmer som förklarar några av försiktighetsåtgärderna:

SkiStar SkiPass pick up

SkiStar i liftkön

Alla nyheter på SkiStars destinationer vintersäsongen 2020/21

För frågor från media, kontakta gärna:

Petra Hallebrant, PR- och kommunikationschef SkiStar AB

petra.hallebrant@skistar.com, +46 280 841 60

Relaterade länkar

 
Publicerat av Niclas Vestefjell
 
ANNONSER
ANNONSER