Menu
ANNONSER

Nyhet/Klipp: På fredag öppnar Åre liftarna!

Nu på fredag är det äntligen dags för öppning av Åre Bike Park (med liftburen cykling) och det nya XC-området i Björnen. Dagens tips blir att ägna en minut åt videon nedan. Om man gillar cykling på stig eller nedför så är det svårt att inte inspireras!

Det har jobbats mycket intensivt under försommaren med att förbereda och förbättra cykelmöjligheterna. Så här skriver Åre Sweden på sin Facebooksida.

”Åre Bike Park förstärks den här säsongen med en hel massa nyheter, framförallt i XC-området i Björnen. Det blir nya leder, teknikträningsområde med pumptrail och roliga redskap. De nya lätta XC-lederna Stubinen och Gnistan är tillsammans drygt 2 km rolig cykling med många sköna kurvor, grävda i naturens eget material i skogspartierna i centrala Björnen. Hela miljön runt Björnens cykelområde får ett lyft med nya rastplatser, bänkar, blommor och cykelställ, tydliga entréer och nytt skyltsystem, allt för att göra cyklingen till en trivsam upplevelse för hela familjen.

Satsningen i Björnen möjliggörs genom ett projekt för att utveckla cyklingen i Åre som drivs av Åre Destination och pågår fram till 2022. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Region Jämtland Härjedalen, Åre kommun, Skistar, Åre Bergscyklister och Åre Destination. Håll utkik efter fler cykelnyheter!”

Mer info om cyklingen i Åre finns på https://aresweden.com/se-gora/cykla/

ANNONSER
ANNONSER