Menu
ANNONSER

Nyhet: Åremorden – ny deckarserie av Viveca Sten

Foto: Niclas Vestefjell fotograf i Åre
Foto: Niclas Vestefjell, pressbild, Bonnierförlagen


I dagarna släpptes nyheten att den svenska författaren Viveca Sten, mest känd för de 10 böckerna om morden i Sandhamn (6 miljoner sålda böcker), nu släpper en helt ny bokserie som utspelar sig i den jämtländska fjällvärlden. Den första boken i den nya serien Åremorden heter Offermakaren och ges ut i oktober. Spännande!Hela pressmeddelandet från Bonnierförlagen:

För 12 år sedan släppte Viveca Sten sin första kriminalroman, I de lugnaste vatten, vilket blev startskottet för den omåttligt populära Sandhamnsserien som med sina 10 böcker har sålts i över 6 miljoner exemplar världen över. En bokserie som även ligger till grund för den internationella tittarsuccén Morden i Sandhamn med över 80 miljoner tv-tittare.


När Covid-19 lamslog världen i början av året befann sig Viveca Sten i sitt fritidshus i Åre. På grund av reserestriktionerna blev hon kvar och en kort weekend slutade med flera månader. Under tiden växte idén fram om nya karaktärer och nya brott, men den här gången var det inte skärgården Viveca såg framför sig.


– Jag har alltid åkt skidor och mitt hjärta klappar för Åre. Älskar man skärgården älskar man ofta fjällen. När vi blev kvar på grund av Coronakrisen tog inspirationen fart. Nya historier kom till mig med den mäktiga fjällmiljön som bakgrund. Jag höll det hemligt för både min man och mitt förlag tills jag blev klar. Det blev en helt ny serie med nya karaktärer, ett nytt landskap och en mycket förvånad man och förlag, säger Viveca Sten.


– När Viveca skickade en bild på ett färdigt manus till en ny spänningsroman i en helt ny miljö blev vi totalt överraskade. Samtidigt är vi oerhört glada över att en av Sveriges mest populära deckarförfattare skapat ännu en fantastisk serie. Jag kan lova att hennes läsare inte kommer att bli besvikna, säger Ebba Östberg, förläggare på Bokförlaget Forum.


Offermakaren utkommer i slutet av oktober.


För mer information, kontakta:


Linda Almstedt, Presskontakt Micael Bindefeld AB • linda.almstedt@bindefeldab.se • +46 70 768 44 75

 
Publicerat av Niclas Vestefjell
 
ANNONSER
ANNONSER