Menu
ANNONSER

Nyhet: Liftarna öppnar 26 juni

På grund av rådande omständigheter har vi ju alla undrat hur sommaren ska bli i Åre. Blir det liftburen cykling, vad säger den lokala sjukvården om resor hit osv.


Nu vet vi mer – Pressmeddelandet nedan släpptes precis av SkiStar.


Svemester på SkiStars fjällorter – klartecken att öppna sommarens aktiviteter

Efter svenska regeringens positiva besked gällande resandet inom landet har den lokala och regionala sjukvården i Dalarna och Jämtland Härjedalen gett klartecken att öppna upp de svenska fjällorterna för aktiviteter i sommar. Det innebär att i Åre, Sälen och Vemdalen kommer liften att gå, något som möjliggör enkel tillgång till oändliga rekreationsmöjligheter i den svenska fjällvärlden, med svalkande fjällbäckar, fjällsjöar, fäbodar och vackra vattenfall.


-Det är ett glädjande besked för oss och många svenskar. Nu kan man njuta av fantastiska vidder i en miljö där det är helt naturligt att hålla avstånd till varandra. Vi öppnar upp accessen till vår fjällvärld och en aktiv ”svemester” med fokus på vandring, cykling och löpning. Runt om på våra fjällorter finns också ett ”smörgåsbord” av andra sommaraktiviteter som t.ex. zip line, höghöjdsbanor, utegym, golf, fiske mm, säger Stefan Sjöstrand, VD på SkiStar


Fjällorterna Åre, Sälen och Vemdalen erbjuder en stor variation av upplevelser under hela sommaren och en stor mängd boenden med självhushåll som ger möjlighet till avskildhet samt finns en mängd lägenheter och hotell att välja bland.


-Det pågår en planering och en samverkan med andra aktörer för att kunna erbjuda länets besökare en trygg och säker vård. Vi vill dock uppmana alla att bara resa om man känner sig fullt frisk och att planera för att kunna ta sig hem på ett säkert sätt under den händelse att man blir sjuk. Håll koll på läget och följ rådande rekommendationer. Om alla hjälps åt att ta ansvar för sin egen och andras säkerhet ser vi en möjlighet att erbjuda samma vård som vi gör under en normal sommar, säger Anna Fremner, tillförordnad primärvårdschef i Region Jämtland Härjedalen.


Information om sommarens öppettider och aktiviteter:

Åre – öppnar liftar och bike park den 26 juni. Här finns ett oändligt utbud av vandringsmöjligheter och Åres Bike park som öppnar upp leder fördelade på olika svårighetsgrader. Liftarna VM 6:an, Hummeln, VM 8:an och Gondolen är öppna dagligen kl.10-16 från 26 juni. Nytt för i år en teknik arena likt pumptrack för alla åldrar. I Björnen finns ett stort stigcyklingsområde med många leder. Cyklar finns att hyra på Skistarshop och för den som vill lära sig eller utveckla sin teknik går det att boka en cykelinstruktör. Det finns ett stort aktivitetsutbud runt om i Åre under sommaren och Åresjön som ligger vid bergets fot ger möjlighet till bad och vattensporter.


Det här hittar du i Åre i sommar:

Cykling; downhill, crosscountry, pumptracks, cykelramper

Vandring; både för äventyrare och för familjermed barn och ungdomar i alla åldrar. Här finns möjlighet att passera vattenfalloch porlande fjällbäckar.


Löpning; spring långt, uppför, nedför eller bara njut av Åres magiska vyer


Vattensporter; forsränning, kajak, riverboard


Fiske, Golf, Zip Line, skärmflyg, Mountaincart


För frågor:

Anna Fremner, tillförordnad primärvårdschef i Region Jämtland Härjedalen. 070-36 46 782 (Sara Nilsson, Kommunikationschef)


Monica Björseth, Verksamhetschef Sälen vårdcentral, Region Dalarna: 0725- 344 180


Linda Morell, PR Chef SkiStar: 076- 11 860 02


ANNONSER
ANNONSER