Menu
ANNONSER

Nyhet: Miriam Bryant klar för Åre Sessions 2020!

 

Pressmeddelande från Luger

 

Med tre succéår i ryggen står det nu klart att den kombinerade musik- och skidfestivalen Åre Sessions återvänder för en fjärde upplaga år 2020! Favoriten Miriam Bryant, internationellt erkända bandet Dungen, hypade Bad Gyal [ESP] och house-DJ’n Folamour [FR] blir de första artisterna att släppas till festivalen. Nytt för i år är också att festivalen blir en fyradagarsfestival, 30 april-3 maj 2020.

 

Sedan 2017 har den kombinerade musik- och skidfestivalen Åre Sessions varit en given del av säsongsavslutningshelgen i Åre. Med det något ovanliga, men succéartade, upplägget att besökarna får en festivalbiljett på köpet av liftkortet, har man under sina tidigare upplagor lockat runt 10 000 besökare varje år.

 

Den 30 april–3 maj nästa år återvänder alltså festivalen till Åre by för sin fjärde upplaga, och nytt för i år är att festivalen för första gången blir en fyradagarsfestival, tors-sönd. Majoriteten av konserterna kommer förläggas på fredag och lördag precis som tidigare – men fler aktiviteter och konsertinslag kommer inleda och avsluta festivalen på torsdagen och söndagen. Med detta hoppas arrangörerna bakom festivalen förlänga och utöka besökarnas upplevelse och vistelse i Åre.

 

I årets första artistsläpp presenterar man en av landets absolut främsta artister – Miriam Bryant – som med ny musik i ryggen blir en av festivalens självklara headliners. Förra veckan stod det också klart att Miriam Bryant blir en av Musikhjälpens programledare.

 

Precis som tidigare år har man också lyckats locka till sig internationell stjärnglans till de jämtländska bergen, denna gång i form av spanska rapparen Bad Gyal och fransk festgaranti i DJ’n Folamour. Även det internationellt erkända bandet Dungen gör en av sina få svenska framträdanden på Åre Sessions 2020.

 

Festivalens största scener blir liksom tidigare år Holiday Clubs Arena på kvällstid och Timmerstugan på dagtid. Men även vad gäller platser förnyar man sig i år, som ett led i festivalens ambition att alltid utvecklas och röra sig framåt. Festivalens alla spelställen kommer presenteras löpande under året.

 

Förutom musikprogrammet presenterar även festivalen ett brett och uppskattat aktivitetsprogram, där man erbjuder besökare att ta del av guidade toppturer, skidskola, yoga, Breakfast Talks, outdoorloppisar och happenings i parken.

 

Publicerat av Niclas Vestefjell

 

ANNONSER
ANNONSER