Menu
ANNONSER

Nyhet + klipp: Extremtävlingen Spartan intar Åre i helgen

Just nu pågår ännu en av många spektakulära tävlingar som arrangerats i Åre. Denna gång är det Spartan Ultra World Championships som intar byn och genomför den sista deltävlingen på en lång tävlingssäsong. I prispotten ligger 1 miljon dollar som några av deltagarna har chans att vinna tack vare tidigare resultat under året. Då förstår vi genast att det inte är vilken tävling som helst som kommit på besök. Tävlingen går ut på att deltagarna under 24 h ska ta sig så många varv som möjligt runt en 8 km lång bana och 25 spektakulära hinder. Flest varv vinner. 1000 deltagare från 35 nationer är på plats för att tampas mot de hårda vinterförutsättningarna i Åre. Starten på Åre strand gick kl 12 i dag lördag och målgång sker följaktligen i morgon söndag kl 12.

 

Klippet nedan kommer från Spartans Facebooksida där regelbundna uppdateringar sker under hela tävlingen. Så även på Instagram.com/spartan

 

 

Three hours in and things are starting to heat up. 🔥 Watch above for action from the course, transition pits and leaderboards of #spartanuwc2019 and Race to $1M.

#spartansweden
#spartanrace

Posted by Spartan on Saturday, November 9, 2019

 

Publicerat av Niclas Vestefjell
ANNONSER
ANNONSER