Menu
ANNONSER

Nyhet: Ny storsatsning på cykling i Åre!

Foto: Niclas Vestefjell fotograf i Åre

Foto: Niclas Vestefjell photography IMAGE BANK

 

Åre har under de senaste årtiondena sakta men säkert jobbat hårt för att etablera sig som en cykeldestination av rang. Senast i raden av satsningar är de nya XC-lederna i Björnen som passar hela familjen, från nybörjare till erfarna cyklister. Nu påbörjas nästa steg där 16,5 miljoner kronor kommer investeras under den kommande treårsperioden – detta för att ytterligare förbättra förutsättningarna för rolig och varierad cykling i Åre. Åre Destination har beviljats ett bidrag från Europeiska regionala utvecklingsfonden på hälften av summan, 8,25 miljoner. Resterande skjuts till av Region Jämtland Härjedalen, Skistar, Åre kommun och det lokala näringslivet via Åre Destination.

– Den här insatsen ger oss en fantastisk möjlighet att göra en efterlängtad satsning. Åre har redan idag sin bas i en stark lokal cykelkultur, helårssatsande företag och en ledande bike park. Nu lägger vi ribban ännu högre och siktar mot att bli en cykeldestination i högsta världsklass, säger Therese Sjölundh, VD för Åre Destination.

 

Riktigt roliga nyheter för alla oss som älskar Åre även på sommaren!

 

Läs hela artikeln om den nya satsningen på Åre Swedens sajt.

 

All info om cykling i Åre hittar du här.

 

Publicerat av Niclas Vestefjell
ANNONSER
ANNONSER