Menu
ANNONSER

Nyhet: Ännu en flyglinje från England till Åre/Östersund i vinter


Foto: Magnus Trense

 

Kommande vinter lanserar easyJet sin tredje direktlinje till Åre Östersund Airport – denna gång från Bristol i sydvästra England. Flighten kommer gå på söndagar med start den 9 december. Sedan tidigare har man förbindelser direkt till Jämtland från London Gatwick samt Köpenhamn Kastrup.

 

– Vi är glada och stolta över att easyJet väljer att utöka med ytterligare en linje till Åre Östersund Airport, vilket är ett positivt kvitto för flygplatsen och alla inblandade i besöksnäringen. Vintersäsongen 2017/2018 hade vi en ökning på 89 procent på inkommande resenärer från England till vår flygplats, i jämförelse med säsongen innan. Nu blir det ännu enklare för britter att få uppleva den jämtländska vintern, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

 

– Tre destinationer under loppet av tre år är en utveckling över förväntan, men också ett tydligt bevis på att det utvecklingsarbete som görs från många turistföretagare gjort att vi på kort tid blivit ett mycket uppskattat resmål. Nu fortsätter vi arbetet för ökad kännedom om vår fantastiska region, den här gången med siktet inställt på Bristol med omnejd, säger Karin Gydemo Grahnlöf, Jämtland Härjedalen Turism.

Källa: Pressmeddelande, Swedavia Airports

Publicerat av Niclas Vestefjell
ANNONSER
ANNONSER