Menu
ANNONSER

Massor av sportlovstips!

Ni som just nu planerar sportlovet i Åre, missa inte att det finns massor att göra i och runt byn om man vill hitta på ngt annat än bara skidåkning. Nedan får vi sju utflyktstips från Holiday Club på temat ”Variera skidåkningen med nya äventyr”.  Ännu fler aktivitetstips för sportlovsbesökaren finns här (Are360.com).

Ottsjöns Öststrand
Ottsjön ger en känsla av att vara mitt i den vilda naturen, inramad av granar och med fjället precis bredvid. Åk skridskor, skidor eller promenera på sjön och avsluta dagen med en fika vid vindskyddet. Här finns också en liten eldstad om man behöver värma tårna eller vill göra kokkaffe.
Hitta hit: Kör mot Undersåker och sväng av mot Vålådalen, över järnvägen. Följ vägen tills dess att du passerar skylten för Ottsjö, efter en dryg kilometer kommer du att se Ottsjön på höger sida. På höger sida finns det en liten parkeringsficka och vindskyddet är precis intill.
Kom ihåg: Isdubbar

Familjeyoga på Holiday Club Åre
Prova på lekfull familjeyoga på Holiday Club. Yogaläraren tar med både stora och små på ett yogaäventyr med mycket rörelseglädje. Yogan ingår i konceptet ”Active Inclusive”; kostnadsfria aktiviteter för dig som hotellgäst.
Hitta hit: Den nya yogasalen på Holiday Club Åre ligger längst in i restaurangen med glasvägg ut mot fjällen och Åresjön. Har du tur bjuds du på en magisk solnedgång under klassen.
Kom ihåg: Rörelseglädje har ingen åldersgräns!

Ristafallet
Promenera i Ronja och Birks fotspår längs med Ristafallet och förundras över de naturliga isformationerna.
Hitta hit: Kör E14 mot Järpen, ca 1 km efter Hedmans Fjällby svänger du av till höger till Ristafallet.
Kom ihåg: Varma kläder – det är oftast lite kallare nere vid fallet.

Fröå Gruva
Strax ovanför parkeringen finns en karta som guidar en runt gruvområdet. Gå runt och titta på byggnaderna och avsluta vandringen i raststugan. Här finns en fin eldstad med skorsten och bänkar att sitta på. Ved finns att ta – lägg en slant i lådan på väggen. Här är det lätt att sitta i timmar och titta på fjällen medan elden håller en varm.
Hitta hit: Kör E14 till Björänge och sväng vänster upp mot Björnen, passera Björnen och kör rakt fram tills du ser skylten för “Fröå”, där svänger du vänster. Från E14 är det ca 7 km.
Tips: I stugan finns ett galler som är perfekt att använda om man vill laga något att äta över elden.

Långnäset
Viken på andra sidan sjön, sydost om Åre, är perfekt för att beundra byn på avstånd. Här finns en riktigt fin grillplats där du kan sitta på stockar runt elden. Om norrskensprognoserna är lovande är det här platsen att vara på.
Hitta hit: Ta E14 till Undersåker och kör över järnvägen mot Vålådalen, ta första höger mot Edsåsdalen och ta sedan första höger igen. Sista biten är en grusväg. Kör ca 5 km tills du ser den första lilla avfarten på höger sida. Är det mycket snö är avfarten inte plogad utan du får hålla utkik efter ett litet rött hus. OBS! Det finns en bom på sista grusvägen som ibland kan vara stängd.
Kom ihåg: Kameran

SUP-träning på Holiday Club Åre
Packa med badkläderna när du åker till Åre. Bland aktiviteterna i Active Inclusive finns träning på SUP-bräda. SUP, förkortningen av stand up paddle board, var sommarens stora träningstrend, och när isen ligger tjock på sjön används brädorna inomhus. Prova på SUP-yoga eller funktionell träning på SUP-bräda. För de yngre finns aktiviteten SUP floating play som låter träningen bli lek. Aktiviteterna ingår för alla som bor på Holiday Club Åre.
Hitta hit: Holiday Club Sports & Swim world innefattar såväl SATS-gym som stor badanläggning med motionsbassäng, jacuzzis och vattenland. Entré ingår för hotellgäster.
Kom ihåg: Att packa badkläderna när du åker till Åre!

Tännforsen
Utöver sin mäktighet bjuder Sveriges största vattenfall, Tännforsen, även på en mysig promenadslinga i trollskogen.
Hitta hit: Kör E14 västerut, passera bron över Indalsälven och ta sedan höger till väg 322. Följ skyltar mot Tännforsen.
Tänk på: Att det kan vara väldigt halt i och med luftfuktigheten i kombination med att det är nedförsbacke till fallet. Låna gärna broddar från hotellet inför utflykten!

Publicerat av: Niclas Vestefjell

HolidayClub_bredbanner3_1600px

bjurfors_bred2

ANNONSER
ANNONSER