Menu
ANNONSER

Extrem Skis och InspireUs prisade för nyutvecklad tjejskida!

ISPO, världens största sportmässa, utser varje år de bästa nya sportprodukterna inom olika segment. En jury bestående av oberoende personer i sportbranschen utvärderar hundratals produkter. I kategorin offpist-skidor har nu svenska Extrem Skis, tillsammans med InspireUs, genom sin modell MotherTree 105, vunnit ISPO Award i en av de två möjliga kategorierna för skidor.

”Vi är såklart jätteglada”, säger Carl Geijer, vd och delägare i Åre Skidfabrik som bygger och äger skidmärket Extrem Skis. ”I stenhård konkurrens med alla världens skidmärken vinner vi nu ISPO Award för andra gången på tre år. Det är en av de finaste internationella utmärkelserna som går att få som skidmärke. Vi har blivit belönade med båda dessa utmärkelser på grund av lyhördheten gentemot våra kunder och genom att släppa in dem fullt ut i utvecklingsprocessen. Denna flexibla produktutveckling visar också styrkan av att vara ett mindre skidmärke med egen fabrik.”

InspireUs, som utgör Sveriges största nätverk för tjejer inom action- och livsstilssporter, och Extrem Skis, inledde för ett år sedan ett samarbete för att utveckla en skida som tillgodoser kvinnliga friåkares krav och önskemål. Bakgrunden är att båda såg ett behov av skidor som är utvecklade av och för tjejer i en mansdominerad skidbransch, där praxis annars är att män utvecklar skidor för kvinnor. I detta unika samarbete står InspireUs nätverk för all input vad gäller åkegenskaper, geometri och design, medan Extrem Skis står för själva konstruktionskunskapen.

MotherTree 105 befinner sig nu i slutskedet av utvecklingsprocessen och olika prototyper testas för fullt. Om ett par dagar drar ISPO-mässan i München i gång med över 2.000 utställande sportföretag. Extrem Skis är en av utställarna och ser fram emot mässan och den stundande prisutdelningen för ISPO Award, där även grundarna av InspireUs kommer att närvara.

”Det är en otroligt spännande process att ta fram världens första community-utvecklade friåkningsskida för tjejer med hjälp av vårt dedikerade nätverk. Det är dessutom unikt att få så många åsikter från själva målgruppen om en produkt som utvecklas just för dem och jag är såklart väldigt glad att ISPO uppmärksammar detta genom att tilldela oss en ISPO Award”, avslutar Caroline Strömberg, en av grundarna till InspireUs.

ANNONSER
ANNONSER