Menu
ANNONSER

Trerätters i kabinen även detta år på Åre Gastronomy Week

För fjärde året i rad siktar Åre Gastronomy Week på nytt rekord i antal besökare. Satsningen på skidåkning i kombination med mat och dryck växer även i omfattning – årets program är det mest omfattande hittills, och arrangemanget utökas från sju till tio dagar.

Åre Gastronomy Week är en hyllning till de lokala kulinariska traditionerna i Jämtland. Sedan starten 2014 har vecka 6 inneburit att hela Åre fylls med mängder av evenemang som fokuserar på byns restauranger och lokala mat- och dryckesproducenter. I år medför det ökande utbudet att arrangemanget utvidgas från sju till tio dagar.
– Att kunna avsluta en aktiv skiddag med en gourmetmiddag i världsklass är en svårslagen semesterkombination. Det är jätteroligt att vi i år kan erbjuda våra skidgäster ännu större valmöjligheter, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef på SkiStar i Åre.

Under årets gastronomidagar kan besökarna göra en kulinarisk expedition, där en heldags skidåkning på fjället avslutas med lyxmiddag och tältövernattning, eller testa långkok på älg och egenbakat tunnbröd mitt på Åre torg. Veckans bokstavliga höjdpunkt äger rum den 6 februari, då 14 gäster avnjuter en trerättersmiddag i kabinbanan under en tur upp- och nedför Åreskutan. Det finns 14 platser och det sker en lottdragning bland de som anmält intresse. Mer info här.

Satsningen på lokal mat och dryck blir allt mer välkänd och uppskattad av besökarna. Antalet bokningar under Åre Gastronomy Week har per idag vuxit med 15 procent* jämfört med starten år 2014. Än bokas det på inför kommande vecka 6.

– Åre är verkligen en genuin gourmetskidort, med kärlek för både skidåkning och mat, och närproducerade råvaror ligger hela området varmt om hjärtat. Det känns väldigt inspirerande att det lokala engagemanget uppskattas av skidgästerna, säger Calle Hedman, projektledare för Åre Gastronomy Week.

Åre Gastronomy Week, som äger rum den 2–11 februari, är ett samarbete mellan byns restauranger och aktörer. Utöver middagsaktiviteter på och runt Åreskutan kan besökarna bland annat ta del av dryckesprovningar, öl- och vinmässor, en matmarknad med lokala mathantverkare samt gästspel av kända kockar och krögare.

Källa: Pressmeddelande från SkiStar Åre

Publicerat av: Niclas Vestefjell

holidayclub_bredbanner3_1500px

bjurfors_bred2

ANNONSER
ANNONSER