Menu
ANNONSER

Vinterns nyheter i Åre!

Foto: Niclas Vestefjell fotograf i Åre

Som vanligt är det massor av nyheter på gång inför vintern. Med hjälp av sammanställningen nedan från Åre Destination får ni koll på en hel del av dem!

Holiday Club Åre
Under hösten har Holiday Club Åre byggts om till att bli ett hotell präglat av rörelseglädje och en tydlig inriktning mot mat som gör gott. Totalt investeras 30 miljoner kronor i det nya konceptet som ska locka barnfamiljer till en aktiv semester oavsett tid på året.
– Vi vill ge plats för tid tillsammans och uppmuntra familjer till mer aktivitet och rörelse. Barn sitter allt mer still och är som mest stillasittande när de är med sina föräldrar. Det vill vi vara med och ändra på, säger Pernilla Gravenfors, VD för Holiday Club Åre, i ett pressmeddelande.

holidayclub_bredbanner1_1500px

SkiStar Åre
– Junior VM
Mellan den 5 – 14 mars välkomnar vi morgondagens alpina stjärnor från hela världen till Åre för alpina VM för juniorer. Arrangemanget är första delarrangemanget inför alpina VM 2019 i Åre. Cirka 50 nationer och 250 tävlande beräknas komma till Åre och göra upp om medaljerna.

– Förbättrad snöproduktion i damernas Störtlopp
Som ett ytterligare led att förbereda oss inför alpina VM 2019. Bygger vi ut snöproduktionssystemen och permanentar dem i övre delen av damernas störtlopp. Damernas störtlopp startar vid stötta 3 på Kabinbanan och går via Hummelbranten genom Gästrappet in i mål.

– Sadelbyn – 72 lägenheter med Ski In/Ski Out
Under sommaren 2016 startade SkiStar tillsammans med Peab byggnationen av Sadelbyn. Totalt ska de byggas 72 lägenheter i Åre Sadeln med bästa ski in/ski out läge i 2 stycken bostadsrättsföreningar. Den första etappen med totalt 24 lägenheter är inflyttningsklara augusti 2017. Resterande 48 lägenheter ska vara klara till 2019. Lägenheterna är mellan 75 kvm och 126 kvm och det kommer utöka kapaciteten i det redan populära Sadelområdet som ligger mellan Åre By och Åre Björnen.

– Skidäventyr med Valle i Åre
I Åre tar Valle mer och mer plats och han är självklart väldigt förväntansfull inför VM 2019 i Åre. I vinter lanseras en helt unik Valleupplevelse där ljus, ljud och Valle gör kvällsskidåkningen för familjen både spännande och rolig. Redan i färden upp i VM 8:an i gondolen kan du lyssna till Valle och hans intresse för skidåkning och stora mästerskap samt skidpeppa till Valles egna Hits. Väl uppe så börjar skidäventyret genom en skidslinga från VM platån genom Rödkullekammen nedtill VM 8:an där du upplever ljusprojicering i kombination med Valles musik och skidpepp. Valles skidäventyrsslinga är öppet varje kväll i samband med ordinarie kvällsskidåkning i VM8:an.

Transportnyheter
– Bättre kapaciteten på nattågen till och från Göteborg
SJ ändrar tidtabellen och utökar kapaciteten för nattågen till Åre till den kommande vintersäsongen. Nattågen kommer att ankomma till Göteborg kl 07.25 på morgonen. Under de senaste säsongerna har de ankommit kl 11.30. Den förbättrade kapaciteten bygger på att tågen inte längre delas med tåg till övre Norrland.

– easyJet satsar på Åre
Att ett av Europas största flygbolag med över 800 rutter och 70 miljoner passagerare per år väljer att starta en rutt mellan Gatwick (London) och Åre/Östersunds flygplats visar att regionen och Åre är en intressant spelare på den internationella marknaden. Första planet landar på Åre/Östersundsflygplats lagom till julankomsten.

– Flygplatsen börjar i Åre!
Som första destination i Sverige kan Åregäster nu checka in och tagga bagage på plats i Åre på de tre största hotellen – Holiday Club Åre, Copperhill Mountain Lodge och Tott Hotell Åre samt på Station Åre.
Målet är göra det så smidigt som möjligt för våra gäster och ge möjlighet att stanna hos oss så länge som möjligt istället för tid på flygplatsen.
Gäller flighter från Åre Östersund Airport

Igloo Åre
Drop-in bröllop, våffelstuga och 5-rätters middag med spabad
I år finns möjlighet att gifta sig i en äkta snöigloo på Åreskutan när Igloo Åre kör drop-in bröllop den 4:e februari och den 1 april.
Man utökar upplevelsen med middag i igloo samt övernattning och erbjuder i år en specialkomponerad 5-rättersmiddag i igloo, spabad under öppen himmel, övernattning i igloo samt jämtländsk frukost.
Det blir även våffelstuga under dagtid.

Explore Åre
– Feed the reindeer experience
Följ med till södra Årefjällen där man möter och matar renkalvarna direkt ur handen. I turen ingår förutom att träffa renarna även “pick up” på hotellet, prova på snöskor samt fika och lassokastning på renhorn. Upplevelsen erbjuds för grupp och konferens eller för familj och privatgäster.

– Nordic Light Adventures
Följ med ut i natten och spana efter norrsken i omgivningarna kring Åre. Norrskensupplevelser erbjuds för såväl privatpersoner som företag och tar med gästen till platser där möjligheten att få uppleva norrskenet är goda. I upplevelsen ingår även fika och man går igenom fakta och teori kring varför norrskenet uppstår.

– Isskulptering på Åre torg
Prova på att skulptera i is mitt på Åre torg i vinter. Explore Åre tillhandahåller isblock av kristallklar is samt verktyg och gästen står för kreativiteten och konstnärskapet. Iskreationerna lämnas efter avslutad aktivitet till allmänhetens beskådande, mitt på torget. Isskulptering finns tillgängligt både för privatgäster och företagsgäster.

Camp Åre
– Norrskenstur med skoter
På onsdagar blir det norrskenstur med skoter där guiden berättar mer om vad norrsken är och tar med gästerna till det bästa utkiksstället för kvällen. Bokningsbart för privatgäster.
– Kvällsarrangemang för företagsgäster
I år satsar man än mer på kvällsarrangemang för företagsgrupper. Det blir skotertur med middag på bland annat Copperhill Mountain Lodge, Bergstugan och Carins Stuga.

Åreguiderna
– Mer längdskidåkning
Åreguiderna satsar vidare på längdskidåkning. Från och med i år erbjuds clinics och utrustning för både skate och klassiskt. Här lär man sig åka snabbare, mer energieffektivt och ha roligare på skidorna.

– Toppturer
Åreguiderna ligger i framkant inom den starkt växande trenden topptursskidåkning. Här finns den senaste utrustningen från Salomon och guiderna tar med gästen till nya intressanta platser. En helt ny upplevelse inom skidåkning.

– Snöskoterturer dag som kväll
På Våffelturen stannar man till och gräddar våfflor över öppen eld och njuter av utsikten på fjället. Ett fantastiskt äventyr för kompisgänget eller hela familjen.

– Ny curlingaktivitet för grupp och konferens
Det senaste tillskottet i aktivitetsmenyn är curling. Under åren 1913-1967 var Åre Sveriges curlingmecka och det arrangerades varje år den omåttligt populära ”Åre- veckan”. Med Åreguiderna kan gästen nu dra ihop kompisgänget eller ta med företaget på en match man sent kommer att glömma.

Åretalarna
Lokal kompetens samlas hos Åretalarna. Nylanserad förmedlingstjänst för aktiva talare med kvalitet som bor och verkar i Åredalen. Bland talarna syns namn som Vinterstudions Johanna Ojala, freeride world tour-åkaren Reine Barkered, fotografen Nicklas Blom, puckelåkaren Ludvig Fjällström, Holiday Club Åres VD Pernilla Gravenfors och kaffemästaren Eva Gefvert Nordell. Åretalarna riktar sig till besöksnäringens kunder som ofta efterfrågar intressanta föreläsare från Åredalen.

Årehyddan
Bygger om och lanserar nytt fredagskoncept
På Årehyddan mitt i Stjärnbacken bygger man om för fullt till vintersäsongen med fler toaletter, större altan och nya innerbalkonger. Man lanserar även nytt fredagskoncept med förlängd afterski – Long Lasting Fridays.

Mountain Mind
Satsar vidare på mer aktiviteter och yoga.
Bland nyheterna syns bland annat SomaMove, en räningsform där man arbetar med kroppen som motstånd och underlaget som redskap.

Åre Sessions
Ny festival kommer till Åre
Bakom Åre Sessions står, förutom Luger, ett kreativt kollektiv av partners, lokala aktörer och eldsjälar, som tillsammans har ritat ut ramarna för denna helt nya festival. Norrlands Guld Ljus Ekologisk Alkoholfri möjliggör Åre Sessions genom ett inspirerande samarbete som fördjupats år efter år.

Tillsammans med SkiStar bakar man in festivalbiljetten i SkiPasset – vilket kort och gott innebär att gästen får tillträde till en hel festival på köpet av ditt liftkort.

Festivalhelgen till ära kör SJ festivaltåg sträckan Stockholm – Åre. Hotell Nöjesguiden flyttar in på Holiday Club och blir festivalens självklara hjärta och samlingspunkt.

Åre Sessions har sin urpremiär den 29-30 april 2017 och kommer därefter bli den stående säsongsavslutningen i Åre. Festivalens första artister släpps inom kort.

Publicerat av: Niclas Vestefjell

ANNONSER
ANNONSER