Menu
ANNONSER

Nyhet: Tre nya skidmärken produceras på Åre Skidfabrik

Efter en vinter med produktutveckling förlägger de tre norska skidmärkena SGN Skis, Stereo Skis och Moonlight Mountain Gear hela, eller delar av, sin skidproduktion till Åre Skidfabrik. Skidorna har tillverkats under sommarhalvåret och kommer att börja levereras ut till butiker i september.

De tre skidmärkena är helt oberoende av varandra och har tidigare producerat sina skidor på tre skilda fabriker. Gemensamt är dock att tillverkningen har skett i länder med lägre lönenivåer än Sverige, varför flytten av produktion beror på andra faktorer än lägre inköpspriser.

”En av anledningarna till vår flytt av produktion till Åre Skidfabrik är deras unika produktutvecklings-möjligheter, framförallt ledtiden mellan idéstadiet till helt färdig produkt. Dessutom fick vi en skida som överträffade våra redan hårt ställda krav på prestanda och låg vikt”, säger Ola Alsterholm, en av delägarna på SGN Skis.

Bjarte Hollevik, grundare och ägare till innovativa Moonlight Mountain Gear är inne på samma spår; ”Under flera år har jag experimenterat med väldigt avancerade och ultralätta kärnor till topptursskidor, men det är först nu med Åre Skidfabriks kompetens som konstruktionen har kommit i mål. Detta har lett till att Moonlight Mountain Gear nu kan leverera en av världens absolut lättaste skidkonstruktioner!”

Läs hela pressmeddelandet från Åre Skidfabrik

ANNONSER
ANNONSER