Menu
ANNONSER

Åre Extreme Challenge fyller 20 år på lördag!

För er som är i Åretrakten på lördag – ge er ut och heja på deltagarna i Haglöfs Åre Extreme Challenge. Dom är garanterat värda det! Tävlingen som firar 20-årsjubileum i år kallas ofta ”Den längsta dagen”, och med all rätt! Deltagarna inleder med 25 km paddling från Tännforsen till Åre. Därefter tar löpningen vid och banan går över Åreskutans topp ner till Huså där sista etappen med 31 km MTB-cykling inleds. Målet finns på Åre torg och sluttiderna för eliten ligger kring 5 timmar. En stor del av startfältet är dock ute på banan betydligt längre än så, upp till 10 timmar brukar det ta för de sista som slutför tävlingen.

Mer info om tävlingen här.

Läs historien om hur allt började – intervju med Erik Ahlström på Outsidesweden.se.

Bilder nedan från HÅEC 2014

Fotograf Jakob Edholm / Haglöfs Åre Extreme Challenge

06_29_fotograf_i_Are_jamtland_fotoblogg_arebilder106_29_fotograf_i_Are_jamtland_fotoblogg_arebilder206_29_fotograf_i_Are_jamtland_fotoblogg_arebilder306_29_fotograf_i_Are_jamtland_fotoblogg_arebilder4

 

ANNONSER
ANNONSER