Menu
ANNONSER

Nyhet: Resebranschens mest engagerande Facebooksidor

Vi har nåtts av väldigt roliga nyheter! I en undersökning där man jämfört 192 svenska Facebook-sidor på temat resor/destinationer så placerar sig Årelive.se på en hedrande 9:e plats när det gäller graden av engagemang från följarskaran (t.ex hur ofta man besöker sidan, gillar inlägg, skriver kommenterar). Ett stort varmt tack till er följare (vi närmar oss 15 000-gränsen)!

Pressmeddelandet i sin helhet:

I en nyligen genomförd analys har 192 Facebook-sidor inom den svenska resebranschen analyserats. Sidorna Bohus Coast, Hållö Fyr och Smögenkusten.se är de tre sidor som engagerar flest i relation till antalet följare. Västra Sverige dominerar med fem av tio sidor på topplistan.

Facebook-sidor med högsta engagemangsgraden inom den svenska resebranschen är:

  1. Bohus Coast (93%)
  2. Hållö Fyr (75%)
  3. Smögenkusten.se (68%)
  4. Skepparholmen Konferens (52%)
  5. Växjö & Co (36%)
  6. Västsverige (34%)
  7. Exotic Sweden (24%)
  8. Södra Bohuslän Turism (24%)
  9. Årelive.se (22%)
  10. Sigtuna (21%)

Medelvärdet inom resebranschen gällande engagemangsgraden är 6,72 %. Andra intressanta nyckeltal är antalet följare där en sida i genomsnitt har 14.800 följare, tillväxt där en sida i genomsnitt får 2,3% nya följare varje månad och Inlägg där en sida i genomsnitt publicerar 0.6 inlägg per dag.

Källa: Smampion. 2015-10-06.

Den Facebook-sida med bäst engagemangsgrad på 93% är Bohus Coast. Sidan har som syfte att marknadsföra Bohusläns kustområde. Bohus Coast drivs av kommunikationsbyrån LL41 Communications, som även står bakom fyra av dom tio sidorna som finns med på topplistan.

Engagemangsgraden innebär antalet aktiva följare dom senaste sju dagarna i relation till hur många följare som Facebook-sidan har. En aktivitet kan exempelvis vara att: gilla, kommentera, dela ett inlägg, tagga sidan i ett inlägg eller checka in på sidan.

Kort om Smampion

Smampion är en analysprodukt som mäter företag och organisationers övergripande närvaro och prestation på sociala medier. Varje dag analyserar vi över 10.000 svenska företags sidor på Facebook, Twitter samt Instagram och därmed ser vi hela tiden vad som fungerar just nu. Vår målsättning är att leverera statistik, insikter och information som hjälper företag och organisationer att lyckas med närvaron på sociala medier.

Mer information om Smampion hittar du här: https://smampion.se

ANNONSER
ANNONSER