Menu
ANNONSER

Årefjällsloppet körs nästa helg

Nästa helg är det dags för tredje upplagan av Årefjällsloppet. Deltagarna bjuds på 7,5 mil längdspår i de vackra Årefjällen. Arrangörerna har under den senaste tiden fått en hel del förfrågningar huruvida loppet kommer att genomföras eller ej, med tanke på det dåliga snöläget nere i Åre by. Lugnande besked kommer dock nu från arrangörsstaben. Följande info finns på hemsidan Arefjallsloppet.se (skrivet för en vecka sedan):
”Efter den milda och snöfattiga vintern i södra Sverige har många hört av sig till Årefjällsloppet om risken för att det ej kan genomföras. De sista dagarna har spårpersonal i detalj rekognoscerat terrängen i södra Årefjällen. Per idag, två veckor innan loppet, skulle ej den ordinarie bansträckningen kunna användas men glädjande nog är det ingen fara för att loppen ej skall kunna genomföras. Beslut om eventuell förändring av ordinarie bansträckning tas fredag den 20 mars.
” Vi känner oss trygga med att kunna genomföra Årefjällsloppet den 27-28 mars. Som det ser ut idag är det framförallt området sista biten mot målet i Åre som ej är genomförbar, men väderprognosen utlovar snö kommande 14 dagar in mot loppet och vi har flera alternativa planer. Beslut om eventuell förändring av bansträckningen tar vi den 20 mars, alternativen ger alla Årefjällsloppets unika skidupplevelser i fjällnära terräng!” säger banchef Latti Östlund.

ANNONSER
ANNONSER