Menu
ANNONSER

Nyhet: Nu är det klart – världscuptävlingar i Åre redan nästa helg.

Under eftermiddagen kom beskedet som många har väntat på. Åre blir reservarrangör för alpina världcuptävlingar så snart som nästa helg. Såväl damerna som herrarna kommer att tävla i Åre under luciahelgen. Nedan citerar vi direkt ur det pressmeddelande som kom från Worldcup Åre under eftermiddagen.
”Åre blev tidigare tilldelade alpina världscuptävlingar den 12- 14 mars, 2015,
men har efter förfrågningar från internationella skidförbundet även fått de
inställda tävlingarna i Val d’Isère och Courchevel, som skulle ha arrangerats där motsvarande helg. De flyttade tävlingarna genomförs fredag den 12 december med både dam- och herrtävling i storslalom. Luciadagen kröns med damslalom och söndag den 14 dec tävlar herrarna i slalom.
Detta beslutades av FIS den 5 december under pågående världscupsarrangemang i USA och Kanada.

– Vi har valt att ställa oss positiva till att ta emot ytterligare världscuptävlingar då vi har en vältrimmad organisation och en permanent arena som finns tillgänglig. Åres organisation känner sig glada för flera tävlingar och förbereder sig för en hektisk vecka. Vi får hoppas på lite publik också eftersom Åre har sin officiella öppningshelg under samma veckoslut säger Nalle Hansson, Tävlings- & Arenaansvarig World Cup Åre.

Tävlingarna i Frankrike ställdes in på grund av snöbrist.

– Det känns mycket bra att vårt svenska landslag får tävla på hemmaplan och att vi kan erbjuda tävlingar för både damer och herrar, något som gjordes senast i samband med världscupfinalen 2009. Vi är också tacksamma över allt stöd vi fått från volontärer från hela landet och näringsidkare i Åre med omnejd. Det här var en tidig julklapp och den utmaning
och möjlighet FIS har gett oss ska vi förvalta väl. Jag är övertygad om att vi kommer att ha fina tävlingar säger Karin Stolt Halvarsson, VD World Cup Åre AB

Foto: Nisse Schmidt

141116 LeviWorld cup slalom Levi menFoto Nisse Schmidt

ANNONSER
ANNONSER